Thursday, January 28, 2016

កន្ធុំ​ថេត មិន​ត្រឹម​តែ​ជាល្បោយ​នំ​បញ្ចុក​​ដែល​មាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​នោះ​ទេ ថែម​ទាំង​ជា​ឱសថ​ព្យាបាល​ជម្ងឺ​ទៀត​ផង


បន្លែ​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​កម្ពុជា​របស់​យើង​មាន​ច្រើន​រាប់​ មិន​អស់។ យ៉ាង​ណា​មិញ រុក្ខ​ជាតិ​កន្ធុំថេត​ក៏​ជា​រុក្ខ​ជាតិ​មួយ ដែល​ត្រូវ​បាន​គេ​យក​ស្លឹក​ខ្ចីៗ​របស់​វា​មក​ធ្វើ​ជា​ល្បោយ​នំ​បញ្ចុក​ដែល​ មាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ផង​ដែរ។ រុក្ខ​ជាតិ​មួយ​ប្រភេទ​នេះ​មាន​ដុះ​ស្ទើរ​គ្រប់​ទីកន្លែង ដែល​គេ​មិន​សូវ​បាន​ដាំ។ ប៉ុន្តែ​ប្រជា​ជន​យើង​ក៏​និយម​យក​រុក្ខ​ជាតិ​នេះ​ទៅ​ដាំ​ធ្វើ​ជា​របង​ផង​ ដែរ។
Leucaena-Glauca
ក្រៅ​ពី​ធ្វើ​ជា​បន្លែ កន្ធុំ​ថេត ក៏​ត្រូវ​បាន​ចាស់ៗ​បុរាណ​និយម​តៗ​គ្នា​មក​ថា ត្រួយ​កន្ធុំ​ថេត​អាច​ទម្លាក់​ពពួក​ព្រូន ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ពោះ​ក្មេង​បាន​ទៀត​ផង។ ផ្លែ​វា​ក៏​ដូច​គ្នា​ដែរ ប្រសិន​បើ​យើង​បរិភោគ​វា​ជា​រៀង​រាល់​ថ្ងៃ នោះ​យើង​នឹង​មិន​ងាយ​មាន​កើត​ព្រូន ឬ តេនញ៉ា​ឡើយ។ ប្រហែល​ជា​អាច​មាន​អ្នកខ្លះ​មិន​ចេះ​បរិភោគ ព្រោះ​មាន​ក្លិន​មិន​សូវ​ល្អ។
ប្រភព៖ ចាស់ៗបុរាណ

No comments:

Post a Comment