ខ្ទឹមសគឺជាភ្នាក់ងារប្រឆាំង
និងកាត់បន្ថយការអភិវឌ្ឍនៃជំងឺមហារីកយ៉ាងមានអនុភាព
រួមទាំងអាចរក្សាសម្ពាធឈាមបានយ៉ាងល្អ។
មួយវិញទៀតវាអាចធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវប្រព័ន្ធការពាររងកាយ
និងការពារអ្នកប្រឆាំងនឹងការអាឡែកស៊ី។
ជាពិសេសបន្ទះនៅជាប់នឹងជញ្ជាំងសសៃឈាមត្រូវបានកម្ចាត់ចោល
ហើយអាចរៀបចំកម្រិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាមបានថែមទៀត។
ក្រៅពីសារធាតុចិញ្ចឹម ខ្ទឹមសសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន, វីតាមីន
រួមទាំងវីតាមីន A, B, C, B2 ព្រមទាំងសារធាតុរ៉ែដូចជា៖ ប៉ូតាស្យូម,
កាល់ស្យូម និងស័ង្កសី។
ការសិក្សាមួយដែលមានរយៈពេល ១២សប្តាហ៍រកឃើញថា Allicin
គឺជាធាតុផ្សំសកម្មនៅក្នុងខ្ទឹមស
ដែលមានសមត្ថភាពកាត់បន្ថយអត្រានៃការកើតជំងឺផ្កាសាយទូទៅបាន ៥០%
ច្រើនជាងការប្រើប្រាស់ថ្នាំគ្រាប់ទៅទៀត។
ហេតុអ្វីបានជាអ្នកគួរតែបរិភោគខ្ទឹមស?
នេះគឺជាវិធីសាស្ត្រល្អបំផុតក្នុងការបង្កើត
ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់អ្នកនៅក្នុងពេលវេលាដល់ខ្លី។
អ្នកអាចជញ្ជក់ខ្ទឹមសឆៅមួយកំពឹស
ឬហាន់មួយចំណិតជ្រក់ទឹកឃ្មុំដើម្បីបង្កើនរសជាតិ។
បន្ទាប់ពីបរិភោគខ្ទឹមសអ្នកត្រូវដុសសម្អាតធ្មេញភ្លាមៗ
ដើម្បីកុំឲ្យធំក្លិនអាក្រក់។
ជម្រើសល្អអ្នកគួរតែទំពាជីអង្កាមស្រស់មួយសន្លឹក
ឬកាកកាហ្វេមួយស្លាបព្រាកាហ្វេ ដើម្បីធ្វើឲ្យខ្យល់ដង្ហើមស្រស់ថ្លា៕
No comments:
Post a Comment