អាហារល្បីៗទាំង១០នៅជុំវិញពិភពលោក
អាហារ៣ ក្នុងចំណោមអាហារល្បីៗទាំង១០នៅជុំវិញពិភពលោក Business Insider
១. អូស្ត្រាលី៖ Pie Floater
Pie Floater គឺជាសាច់ ផាយ បែបអូស្ត្រាលី ត្រូវបានរៀបដាក់ក្នុងកូនចានពណ៌បៃតងយ៉ាងស្រស់ស្អាត។ ជារឿយៗ គេអាចបន្ថែមទឹកជ្រលក់ប៉េងប៉ោះ ទឹកខ្មេះ អំបិលនិងម្រេចបន្តិចតាមចំនូលចិត្តរបស់អ្នកញ៉ាំ។ នំ Pie Floater ជាមុខម្ហូបដ៏អស្ចារ្យសំរាប់ញ៉ាំនារដូវរងារ និងអាចបន្ធូរបន្ថយអាការៈមិនស្រួលខ្លួនក្រោយពេលស្រវឹង។
២. ប៊ែលហ្សិក៖ Moules-Frites
Moules-Frites ប្រហែលជាអាចរកបាននៅក្នុងប្រទេសបារាំង និងសហរដ្ឋអាមេរិក ប៉ុន្តែរសជាតិដើមនិងការផ្សំគ្រឿងដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ត្រូវតែមានប្រភព មកពីប៊ែលហ្សិក។ សាច់គ្រំ ត្រូវបានចំអិនជាមួយនឹង ស្រាក្រហម ប៊័រ និងជីរអង្កាម ឬក៏អាចបន្ថែមជាមួយទឹកប៉េងប៉ោះ។ វាសាកសមបំផុតក្នុងការញ៉ាំជាមួយស្រាបៀរ ប៊ែលហ្សិក។
៣. ប្រេស៊ីល៖ Feijoada
ប្រេស៊ីល ជាប្រទេសដ៏ធំមួយដែលមានមុខម្ហូបប្លែកៗនិង ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ប៉ុន្តែមានមួយមុខដែលគេទទួលស្គាល់ថាឆ្ងាញ់ និងតំណាងអោយជនជាតិប្រេស៊ីល គឺ Feijoada។ Feijoada ត្រូវបានផ្សំឡើងដោយ សណ្តែកខ្មៅ សាច់គោក្រៀម និងសាច់ជ្រូក។ ប្រជាជនភាគច្រើនចូលចិត្តញ៉ាំជាមួយ បាយ ស្ពៃក្តោប ដំឡូងដុត ទឹកជ្រលក់ហិរៗ ហើយអាចបន្ថែមជាមួយក្រូចចំនិត ដើម្បីសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ។
៤. ចិន៖ Xiaolongbao
វាជាការពិបាកណាស់ដើម្បីរើសយកម្ហូបតែមួយមុខតំណាងអោយប្រទេសដ៏ធំ និងសម្បូរបែបសម្រាប់ប្រទេសចិន ប៉ុន្តែ ស៊ាវឡុងប៉ាវ គឺជាមុខម្ហូបដែលមិនអាចបំភ្លេចបានរបស់ប្រជាជនចិន។ មានប្រភពដើមពី សៀងហៃ មុខម្ហូបនេះត្រូវបានផ្សំដោយ សាច់ លាយជាមួយទឹកជ្រលក់ពិសេស និងត្រូវបានចំហុយក្នុងកន្ត្រកឫស្សី។
៥. កូឡុំប៊ី៖ នំបុ័ង Arepas
នំបុ័ង Arepas ជានំបុ័ងសំប៉ែតផលិតចេញពីម្សៅស្រូវសាលី ដែលអាចយកទៅអាំង ដុត ឬចៀន ធ្វើជាអាហារសម្រន់ដ៏ឆ្ងាញ់។ ប្រជាជន កូឡុំប៊ី ចូលចិត្តញ៉ាំវា ជាអាហារពេលព្រឹក ឬសម្រន់សំរាប់ពេលរសៀល។ វាត្រូវបានផ្សំឡើងពី បឺរ ឈីស ពងទា ទឹកដោះគោខាប់ លាយជាមួយទឹកជ្រលក់ខ្ទឹមបារាំង។
៦. ដាណឺម៉ាក៖ Øllebrød
Øllebrød ជាបបរផ្សំពី នំបុ័ង និងស្រាបៀរ ដែលជាមុខម្ហូបប្រពៃណីរបស់ដាណឺម៉ាក។ គេចូលចិត្តលាយវាជាមួយនឹងក្រែមម្យ៉ាង ដើម្បីអោយវាខាប់ និងផ្អែមមានលក្ខណៈដូចបង្អែម។
៧. អេហ្ស៊ីប៖ Molokhia
Molokhia ត្រូវបានគេចូលចិត្តញ៉ាំពាសពេញ អាហ្វ្រិកខាងជើង ជាពិសេស អេហ្ស៊ីប ដែលគេជឿថាជាប្រភពរបស់មុខម្ហូបមួយនេះ។ ជនជាតិអេហ្ស៊ីប បានយកស្លឹក Molokhia មកហាន់ជាសរសៃស្តើងៗ និងចំអិនជាមួយ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស សាច់មាន់ សាច់ទា សាច់ចៀម ឬសាច់ត្រី។
៨. អង់គ្លេស៖ Roast Beef & Yorkshire Pudding
Roast Beef & Yorkshire Puddingត្រូវបានគេចាត់ទុកជាអាហារតំណាងចក្រភព អង់គ្លេស ហើយវាត្រូវបានផ្សំពី សាច់គោអាំង និងនំបុ័ងលាយជាមួយទឹកជ្រលក់ហិរៗ។
៩. បារាំង Pot-au-Feu
Pot-au-Feu ជាអាហារប្រពៃណីរបស់ប្រទេសបារាំង គេចូលចិត្តញ៉ាំវានារដូវ រងារ ហើយវាផ្សំដោយ សាច់គោបន្ទះ ដើមស្ពៃ និងគ្រឿងទេសផ្សេងៗទៀត។
១០. អ៊ីតាលី Pizza
Pizza មានប្រភពពីភាគខាងត្បូងនៃប្រទេសអ៊ីតាលី។ នំ Pizza ជានំបុ័ងសំប៉ែតដែលដាក់ពីលើដោយគ្រឿងផ្សំមានគុណភាព ដូចជា ប៉េងប៉ោះស្រស់ ឈីស ហើយនិងសាច់ផ្សេងៗ (សាច់មាន់ ឬគ្រឿងសមុទ្រ…)។
Pie Floater គឺជាសាច់ ផាយ បែបអូស្ត្រាលី ត្រូវបានរៀបដាក់ក្នុងកូនចានពណ៌បៃតងយ៉ាងស្រស់ស្អាត។ ជារឿយៗ គេអាចបន្ថែមទឹកជ្រលក់ប៉េងប៉ោះ ទឹកខ្មេះ អំបិលនិងម្រេចបន្តិចតាមចំនូលចិត្តរបស់អ្នកញ៉ាំ។ នំ Pie Floater ជាមុខម្ហូបដ៏អស្ចារ្យសំរាប់ញ៉ាំនារដូវរងារ និងអាចបន្ធូរបន្ថយអាការៈមិនស្រួលខ្លួនក្រោយពេលស្រវឹង។
២. ប៊ែលហ្សិក៖ Moules-Frites
Moules-Frites ប្រហែលជាអាចរកបាននៅក្នុងប្រទេសបារាំង និងសហរដ្ឋអាមេរិក ប៉ុន្តែរសជាតិដើមនិងការផ្សំគ្រឿងដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ត្រូវតែមានប្រភព មកពីប៊ែលហ្សិក។ សាច់គ្រំ ត្រូវបានចំអិនជាមួយនឹង ស្រាក្រហម ប៊័រ និងជីរអង្កាម ឬក៏អាចបន្ថែមជាមួយទឹកប៉េងប៉ោះ។ វាសាកសមបំផុតក្នុងការញ៉ាំជាមួយស្រាបៀរ ប៊ែលហ្សិក។
៣. ប្រេស៊ីល៖ Feijoada
ប្រេស៊ីល ជាប្រទេសដ៏ធំមួយដែលមានមុខម្ហូបប្លែកៗនិង ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ប៉ុន្តែមានមួយមុខដែលគេទទួលស្គាល់ថាឆ្ងាញ់ និងតំណាងអោយជនជាតិប្រេស៊ីល គឺ Feijoada។ Feijoada ត្រូវបានផ្សំឡើងដោយ សណ្តែកខ្មៅ សាច់គោក្រៀម និងសាច់ជ្រូក។ ប្រជាជនភាគច្រើនចូលចិត្តញ៉ាំជាមួយ បាយ ស្ពៃក្តោប ដំឡូងដុត ទឹកជ្រលក់ហិរៗ ហើយអាចបន្ថែមជាមួយក្រូចចំនិត ដើម្បីសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ។
៤. ចិន៖ Xiaolongbao
វាជាការពិបាកណាស់ដើម្បីរើសយកម្ហូបតែមួយមុខតំណាងអោយប្រទេសដ៏ធំ និងសម្បូរបែបសម្រាប់ប្រទេសចិន ប៉ុន្តែ ស៊ាវឡុងប៉ាវ គឺជាមុខម្ហូបដែលមិនអាចបំភ្លេចបានរបស់ប្រជាជនចិន។ មានប្រភពដើមពី សៀងហៃ មុខម្ហូបនេះត្រូវបានផ្សំដោយ សាច់ លាយជាមួយទឹកជ្រលក់ពិសេស និងត្រូវបានចំហុយក្នុងកន្ត្រកឫស្សី។
៥. កូឡុំប៊ី៖ នំបុ័ង Arepas
នំបុ័ង Arepas ជានំបុ័ងសំប៉ែតផលិតចេញពីម្សៅស្រូវសាលី ដែលអាចយកទៅអាំង ដុត ឬចៀន ធ្វើជាអាហារសម្រន់ដ៏ឆ្ងាញ់។ ប្រជាជន កូឡុំប៊ី ចូលចិត្តញ៉ាំវា ជាអាហារពេលព្រឹក ឬសម្រន់សំរាប់ពេលរសៀល។ វាត្រូវបានផ្សំឡើងពី បឺរ ឈីស ពងទា ទឹកដោះគោខាប់ លាយជាមួយទឹកជ្រលក់ខ្ទឹមបារាំង។
៦. ដាណឺម៉ាក៖ Øllebrød
Øllebrød ជាបបរផ្សំពី នំបុ័ង និងស្រាបៀរ ដែលជាមុខម្ហូបប្រពៃណីរបស់ដាណឺម៉ាក។ គេចូលចិត្តលាយវាជាមួយនឹងក្រែមម្យ៉ាង ដើម្បីអោយវាខាប់ និងផ្អែមមានលក្ខណៈដូចបង្អែម។
៧. អេហ្ស៊ីប៖ Molokhia
Molokhia ត្រូវបានគេចូលចិត្តញ៉ាំពាសពេញ អាហ្វ្រិកខាងជើង ជាពិសេស អេហ្ស៊ីប ដែលគេជឿថាជាប្រភពរបស់មុខម្ហូបមួយនេះ។ ជនជាតិអេហ្ស៊ីប បានយកស្លឹក Molokhia មកហាន់ជាសរសៃស្តើងៗ និងចំអិនជាមួយ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស សាច់មាន់ សាច់ទា សាច់ចៀម ឬសាច់ត្រី។
៨. អង់គ្លេស៖ Roast Beef & Yorkshire Pudding
Roast Beef & Yorkshire Puddingត្រូវបានគេចាត់ទុកជាអាហារតំណាងចក្រភព អង់គ្លេស ហើយវាត្រូវបានផ្សំពី សាច់គោអាំង និងនំបុ័ងលាយជាមួយទឹកជ្រលក់ហិរៗ។
៩. បារាំង Pot-au-Feu
Pot-au-Feu ជាអាហារប្រពៃណីរបស់ប្រទេសបារាំង គេចូលចិត្តញ៉ាំវានារដូវ រងារ ហើយវាផ្សំដោយ សាច់គោបន្ទះ ដើមស្ពៃ និងគ្រឿងទេសផ្សេងៗទៀត។
១០. អ៊ីតាលី Pizza
Pizza មានប្រភពពីភាគខាងត្បូងនៃប្រទេសអ៊ីតាលី។ នំ Pizza ជានំបុ័ងសំប៉ែតដែលដាក់ពីលើដោយគ្រឿងផ្សំមានគុណភាព ដូចជា ប៉េងប៉ោះស្រស់ ឈីស ហើយនិងសាច់ផ្សេងៗ (សាច់មាន់ ឬគ្រឿងសមុទ្រ…)។
No comments:
Post a Comment