ថ្ងៃចុងសប្ដាហ៍ជាពេលវេលាជួបជុំគ្រួសារ បងប្អូន
មិត្តភក្ដិដ៏សប្បាយរីករាយ ខ្ញុំសូមលើកយកមុខម្ហូបខ្មែរដែលជាទីពេញនិយមរបស់ប្រជាជនកម្ពុជាគ្រប់ទិសទី
ពិសេសនៅតាមស្រុកស្រែចម្ការជាមួយខ្យល់បរិយាកាសដ៏សែនមនោរម្យបាន
ភ្លក្សប្រហុកខ្ទិះ ពិតជាមនោរម្យ។
ដូចនេះយើងសូមពាំនាំពីវិធីធ្វើម្ហូប ប្រហុកខ្ទិះ
ដែលពិសារហើយចង់ពិសារទៀតដូចខាងក្រោមនេះ។
ផ្នែកគ្រឿងផ្សំ
រួមមាន ប្រហុកសាច់ល្អ ដូងទុំ ខ្ទឹមក្រហម ស្ករស សណ្តែកកួរ
ស្វាយខ្ចី សាច់ជ្រូកបីជាន់ ម្ទេសក្រហម ក្រសាំង ត្រសក់ ស្ពៃក្តោប
ដើមខ្ទឹម ប្រហិតត្រី ខ្ទឹមស អំបិល និងត្រប់ស្រួយ។
ចំណែកវិធីធ្វើវិញ មានដូចខាងក្រោមនេះ៖
១. សាច់ជ្រូកបីជាន់ចិញ្រ្ចាំជាមួយប្រហុក។
២. យកត្រីស្លាតមកលើយចិញ្រ្ចាំបុកជាមួយប្រហិតស្ងោរអោយឆ្អិនទើបហានឱ្យល្អិត ប៉ុនៗឈើគូស។
៣ ម្ទេសក្រហម ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បុកចូលគ្នាអោយម៉ត។
៤
កោសដូងពូតយកខ្ទិះដើមដាក់កូរជាមួយម្ទេសដែលបុករួចដាំ
និងភ្លើងឱ្យពុះទើបដាក់ប្រហុកចិញ្រ្ចាំ ប្រហិត
ឆ្កៀលក្រសាំងដាក់អំបិល ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប
ភ្លក្សមើលឱ្យល្មមដួសដាក់ចានទុក (កុំរំងាស់ទុកយួរ
ប្រយ័ត្នឡើងប្រេង)
ហើយហាន់ម្ទេសប្លោកទុំជាសរសៃឆ្មាររោរពីលើជាការស្រេច៕
គេហទំព័រ KCD Khmerkrom សូមស្វាគមន៍ គេហទំព័រនេះត្រូវបានបដិសន្ធិឡើងក្នុងគោលបំណង ជាឃ្លាំងផ្ទុុកនូវឯកសារជាច្រើន ដើម្បីងាយស្រូលក្នុងការសិក្សាស្រាវជ្រាវនូវប្រធានបទដែលពាក់ព័ន្ធ ជាពិសេសសម្រាប់ សិស្សិ-និស្សិត ស្រាវជ្រាវទៅតាមជំនាញរបស់ខ្លួន។ គេហទំព័រ សូមធ្វើការអធ្យាស្រ័យទុកជាមុន រាល់កំហុសឆ្គងដែលកើតឡើងដោយឥតចេតនា ។ យើងខ្ញុំសូមទទួលការរិះគន់ ដើម្បីស្ថាបនា ! សូមអគុណ !
Sunday, December 13, 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment